Mišljenja Lekara

Dr Johannes Wogtzky

Ukoliko pokušavate da ostanete u drugom stanju više od 6-12 meseci bez uspeha, preporučujem da razmotrite da potražite pomoć. Za mlađe pacijente, u redu je sačekati 12 meseci, što ste stariji, bolje je da počnete ranije.

Ima mnogo stvari koje možete da uradite da bi potpomogli zdravo potomstvo. Trenutni saveti za ishranu i životne navike od perioda pre trudnoće do začeća potiču iz druge studije “Zdravlje američkih medicinskih sestara” (jedna od najvećih studija o faktorima rizika za žensko zdravlje koja broji 275.000 učesnika).

Istraživači ove studije su utvrdili da životne navike i nezdrav način ishrane stvaraju ogromnu većinu problema sa plodnošću. Srećom, oni su takođe utvrdili da, poboljšanjem Vaše ishrane I unoseći u Vaše telo važne mikronutritijente, u mnogo slučajeva možete poboljšati Vaše izglede da uskoro postanete roditelj.

Na primer, većina preporuka se odnosi na količinu od 400 mcg folne kiseline dnevno. Mada, u zavisnosti od njihove situacije, mnogi pacijenti zahtevaju veće doze.

Najnovije istraživanje u Americi u studiji “Zdravlje američkih medicinskih sestara” je pokazalo da uzimanje folne kiseline doprinosi smanjenom riziku za spontani pobačaj i mrtvorođenu decu.

Najmanje 730 mcg je potrebno da biste postigli željeni efekat. Stoga, ja uvek preporučujem uzimanje 800 mcg folne kiseline dnevno.

Što je najvažnije, unos mikronutritijenata mora biti usklađen sa potrebama Vašeg organizma.

Fertilovit linija dijetetskih proizvoda omogućava sigurnu i laku suplementaciju prilagođenu vašim potrebama. Klinički dokazana rešenja testirana od strane eksperta za plodnost I nutricionista ispuniće sve vaše potrebe u periodu pre začeća.

U slučaju specijalnih medicinskih indikacija, imate specijalne dijetetske zahteve. Ukoliko Vam je teško da svakodnevno održavate zdrave navike u ishrani, možete izabrati dijeteteske suplemente kako bi obezbedili Vašem telu sve potrebne mikronutritijente. Fertilovit F proizvodi su dijetetski suplementi sa visokom količinom folne kiseline kao i kompletnom vitaminskom i mineralnom podrškom u jednoj tableti dnevno. Za Vas sa specijalnim potrebama Fertilovit je razvio liniju proizvoda da zadovolji potrebe zrelih žena preko 35 godina, sa Hašimoto autoimunim tireoiditisom, endometriozom, i sindromom policističnih jajnika.

Dr Johannes Wogtzky, specijalista ginekologije i akušerstva, specijalista endokrinologije i reproduktivne medicine

Friedrichshafen, Nemačka

Briga o zdravlju
od samog početka


Mnogi ljudi nisu svesni činjenica
da briga o zdravlju počinje mnogo
pre začeća. Mnogi eskperti
preporučuju okretanje zdravom
načinu života i adekvatan unos
važnih vitamina, minerala
i ostalih mikronutritijenata.
To je vrlo važno za pravilan
razvoj spermatozoida i
jajnih ćelija, a kasnije
i za bebu.

šta predstavljaju
Fertilovit® preparati

Fertilovit® preparati
predstavljaju idealne
proizvode za muškarce
i žene koji planiraju
trudnoću.

Oni obezbeđuju
optimalne količine
folne kiseline,
antioksidanata,
vitamina, minerala,
i ostalih
mikronutritijenata.

Novosti
Pratite naše objave

Anketa udruženja "Šansa za roditeljstvo" koju je podržao Fertilovit
11.03.2018.

Anketa udruženja "Šansa za roditeljstvo" koju je podržao Fertilovit

detaljnije
Kongres "Novosti u humanoj reprodukciji"
18.10.2017.

Kongres "Novosti u humanoj reprodukciji"

detaljnije
Kongres urologa
21.04.2017.

Kongres urologa

detaljnije